Οδηγοι | Tips

Προσβασιμότητα

Το iPad υποστηρίζει τις ανάγκες ατόμων που μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες όρασης, ακοής, κινητικών δεξιοτήτων ή μάθησης. Οι ενσωματωμένες λειτουργίες βοηθούν τους μαθητές να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στην εργασία τους, να ακούσουν περιγραφές για το τι εμφανίζεται στην οθόνη και πολλά ακόμα.

 

1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας. Πατήστε το κουμπί Ρυθμίσεις και επιλέξτε την Προσβασιμότητα.

2. Ενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις ομιλίας. Πατήστε την επιλογή για Εκφωνούμενο περιεχόμενο και στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την επιλογή Εκφώνηση επιλογής και Εκφώνηση οθόνης, πατήστε Επισήμανση περιεχομένου και στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τη λειτουργία.

3. Ακούστε ολόκληρη την οθόνη. Σύρετε προς τα κάτω με δύο δάχτυλα από την κορυφή μιας ιστοσελίδας ώστε να ξεκινήσει η εκφώνηση της σελίδας. Χρησιμοποιήστε τα χειριστήρια στην οθόνη για να ρυθμίσετε τον ρυθμό ομιλίας.

4. Ακούστε επιλεγμένο κείμενο. Ανοίξτε μια ιστοσελίδα στο Safari ή ένα έγγραφο στις σελίδες και επιλέξτε κάποιο κείμενο. Πατήστε Ομιλία για εκφώνηση του κειμένου.

5. Επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις, προσαρμόστε τον ρυθμό ομιλίας και επιλέξτε μια διαφορετική φωνή.

Χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες Speak Screen και Επισήμανσης Περιεχομένου για να επισημάνετε στο iPad τις λέξεις που θα διαβάζονται δυνατά.

Χρησιμοποιήστε τη Siri για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε γρήγορα μια ποικιλία λειτουργιών προσβασιμότητας. Πείτε κάτι όπως “Hey Siri, turn VoiceOver on.”

Ένα βήμα παραπάνω

Εκτός από τη Siri και το Κέντρο ελέγχου, η δυνατότητα συντομεύσεων στις λειτουργίες προσβασιμότητας μπορεί να σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε γρήγορα επιλεγμένες ρυθμίσεις προσβασιμότητας, όποτε τις χρειάζεστε.

Μάθετε περισσότερα

Copyright © iSquare AE. Με κάθε νόμιμο δικαίωμα.