Οδηγοι | Tips

Safari

Μπορείτε να ανακαλύψετε, να αποθηκεύσετε και να μοιραστείτε εκπαιδευτικές πηγές στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το Safari. Επιλέξτε να προβάλετε ιστοσελίδες δίπλα-δίπλα, συντάξτε μια λίστα άρθρων που θέλετε να διαβάσετε και αποκρύψτε στοιχεία που αποσπούν την προσοχή, ώστε να εστιάσετε σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς.

 

1. Διατηρήστε μία σελίδα ανοιχτή στο iPad κατά την προβολή μιας άλλης ιστοσελίδας. Αγγίξτε παρατεταμένα ένα σύνδεσμο και μετά πατήστε «Άνοιγμα σε νέο παράθυρο» για να χωρίσετε την οθόνη και να ανοίξετε ένα άρθρο σε ένα δεύτερο πρόγραμμα περιήγησης.

2. Αναζήτηση στον Ιστό. Εισαγάγετε μια διεύθυνση URL στο πεδίο αναζήτησης και στη συνέχεια, πατήστε Μετάβαση.

3. Χρησιμοποιήστε το «Εμφάνιση της Προβολής ανάγνωσης» για να αποκρύψετε διαφημίσεις και άλλες περισπασμούς.

4. Προσθέστε μια σελίδα στη λίστα ανάγνωσής σας. Πατήστε το κουμπί Κοινή χρήση και μετά Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης. Πατήστε το κουμπί Σελιδοδείκτες και μετά το κουμπί Λίστα ανάγνωσης για να δείτε τα αποθηκευμένα άρθρα σας.

5. Προσθέστε εικονίδιο από ιστοσελίδα στην οθόνη αφετηρίας. Πατήστε το κουμπί Κοινή χρήση και μετά «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».

6. Λήψη αρχείου. Αγγίξτε παρατεταμένα έναν σύνδεσμο και μετά πατήστε Λήψη συνδεδεμένου αρχείου. Η λήψη του αρχείου αρχίζει στο iPad σας στο background.

7. Πρόσβαση στα ληφθέντα αρχεία. Πατήστε το εικονίδιο λήψεων και πατήστε το πρώτο στοιχείο στη λίστα για να το ανοίξετε. Για να επιλέξετε πού αποθηκεύει το Safari τα ληφθέντα αρχεία σας, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις, πατήστε το Safari και μετά πατήστε Λήψεις.

Προσθέστε εικονίδια στην Αρχική οθόνη για τους ιστότοπους που χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Οργανώστε τους σε φακέλους σύμφωνα με τα θέματα που επιθυμείτε.

Κάντε έρευνα μέσω του διαδικτύου με το Safari στο Διαχωρισμό Οθόνης, αναζητώντας πηγές σε ένα παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, ενώ σημειώνετε χρησιμοποιώντας τα Έγγραφα Google στο άλλο.

Ένα βήμα παραπάνω

Δημιουργήστε μοναδικούς και ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για ιστότοπους που απαιτούν τη σύνδεσή σας. Οι κωδικοί πρόσβασης αποθηκεύονται στην Κλειδοθήκη (iCloud Keychain), ώστε να μη χρειάζεται να τους απομνημονεύσετε.

Μάθετε περισσότερα

Copyright © iSquare AE. Με κάθε νόμιμο δικαίωμα.